Collectie koelkleding

PCM CoolOver 15°C Blauw
€ 148.72 (ex. BTW)
PCM CoolOver 24°C Wit
€ 148.72 (ex. BTW)
PCM CoolOver 21°C Geel
€ 148.72 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Koelvest
€ 173.95 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Bandana Air
€ 51.45 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Bandana
€ 51.45 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Hoofdband
€ 26.75 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Helm Inlay
€ 43.25 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Armkoeler
€ 43.25 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Base Cap
€ 66.95 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Shirt
€ 164.95 (ex. BTW)
PowerCool SX3 Shirtvest
€ 169.95 (ex. BTW)
PowerCool SX3 T-shirt
€ 169.95 (ex. BTW)

Voorkom hittestress, draag de juiste koelkleding!

Zodra de temperatuur van het lichaam stijgt en niet meer beheerst kan worden door de natuurlijke koelmechanismen, het vergroten van de bloed toestroom richting de huidoppervlakte en zweten, ontstaat hittestress. Indien het lichaam dan geen hulp krijgt, door bijvoorbeeld koelkleding te dragen, kan dit uiteindelijk ernstige gevolgen hebben. Enkele kenmerken van hittestress zijn:

 • huiduitslag, jeuk of blaasjes
 • kramp in de spieren
 • hoofdpijn en concentratieverlies
 • duizeligheid en misselijkheid
 • hitte-uitputting door uitdroging
 • onvoldoende doorbloeding naar de hersenen, soms met flauwvallen tot gevolg

Indien de lichaamskerntemperatuur boven de 41°C uitkomt, kan een hitteberoerte opgelopen worden hetgeen het meest ernstige effect van hittestress is. Door voldoende te blijven drinken, de blootstelling aan de hitte te reguleren en de juiste kleding te dragen, kan de kans op hittestress aanzienlijk beperkt worden.

Koelkleding, voor wie is dat eigenlijk?

Een van de manieren om hittestress te voorkomen, is het dragen van koelkleding zoals het Powercool SX koelvest. Degenen die daarvoor in aanmerking komen, zijn mensen die werken of sporten in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid en/of omgevingstemperatuur. Hun lichaam is dan niet meer in staat om zichzelf voldoende te koelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat in ongeveer 12% van alle bedrijven mensen structureel te maken hebben met dergelijke omstandigheden.

Het dragen van de juiste kleding is dan een absolute must om oververhitting te voorkomen. In de regel geldt dat bij temperaturen boven de 26˚C er sprake is van een extra lichamelijke belasting en het dragen van koelende kleding aanbevolen wordt. Koelkleding is dus niet voor één specifieke bedrijfstak maar voor specifieke werkzaamheden in vrijwel alle bedrijfstakken. Of het nu gaat om iemand die wegwerkzaamheden uitvoert in de brandende zon of iemand die in een productiehal van een gieterij werkt, bij beide zal het lichaam zelf niet in staat zijn om voldoende te koelen en is het dragen van verkoelende kleding de meest ideale en effectieve oplossing.

Powercool SX3 kleding; eenvoudig, snel, effectief en comfortabel

Zodra het onvermijdelijk is om verkoelende kleding te gaan dragen, komt men voor een nieuwe uitdaging te staan. Welke type koelkleding kan het beste ingezet worden? Dit hangt af aan de eisen die gesteld worden aan koelkleding. Vaak zien we dat mensen een aantal aspecten erg belangrijk vinden, zo moet de koelkleding:

 • Snel geactiveerd kunnen worden en vrijwel direct klaar voor gebruik zijn
 • Voldoende verkoeling geven
 • Een geruime tijd verkoeling bieden, bij voorkeur gedurende de hele dienst
 • Prettig en aangenaam zitten, ze moet dus licht, flexibel en comfortabel zijn
 • Gemakkelijk te onderhouden zijn (bijvoorbeeld te wassen in de wasmachine)

De Powercool SX3 kleding voldoet aan al deze vereisten. Deze koelkleding is binnen 10 seconden met maximaal 1 liter water te activeren, biedt geruime tijd verkoeling (tot maar liefst 20 uur), biedt een hoog draagcomfort en is zeer onderhoudsvriendelijk.

Activeren van Powercool SX3 kleding; zo snel en simpel werkt het!

Nooit eerder was het zo eenvoudig om koelkleding te activeren, de enige “ingrediënten” die nodig zijn voor het activeren van de Powercool SX3 koelkleding zijn water, een handdoek en binnen 10 seconden is de kleding klaar voor gebruik. Stap voor stap ziet het activatieproces er als volgt uit:

 1. Dompel de koelkleding 2 à 3 seconden onder water of giet maximaal 1 liter water uit een kraan of waterfles over de koelkleding
 2. Druk de koelkleding licht uit (niet wringen!)
 3. Verwijder overtollig water van de koelkleding met een handdoek

De koelkleding is nu klaar voor gebruik en biedt tot maar liefst 20 uur aangename verkoeling.

De voordelen van het dragen van koelkleding op een rijtje

Onderzoek heeft uitgewezen dat het dragen van koelkleding een positieve uitwerking heeft op het menselijk lichaam, zowel mentaal als fysiek. Zo wezen resultaten van het onderzoek uit dat het dragen van koelkleding onder andere zorgt voor:

 • een lagere temperatuur van de huid
 • meer energie
 • een beter concentratievermogen
 • een lagere hartslag
 • een hoger coördinatievermogen
 • minder transpireren

Samenvattend kunnen we dus stellen dat het dragen van verkoelende kleding ten goede komt van de gezondheid en, ook niet onbelangrijk, de arbeidsveiligheid.

Powercool SX3 koelkleding, de collectie

De Powercool SX3 kleding omvat een hele range aan verkoelende kleding die allen op dezelfde snelle en simpele manier te activeren zijn, de collectie omvat de volgende kledingstukken:

Kortom, verkoeling voor ieder lichaamsdeel. Heeft u vragen over Powercool SX3 kleding? Neem dan even contact met ons op, we kijken graag hoe we u verkoeling kunnen bieden.

Sluiten